Print this page

135 hoofdstukken, 1200 auteurs en 2000 pagina’s aan SKA wetenschap

SKA Organisatie brengt een indrukwekkende update uit van het SKA wetenschap boek
SKA Science Book

Het nieuwe SKA science book, Advancing Astrophysics with the Square Kilometre Array, uitgegeven in twee delen in 2015.

 

16 september 2015, SKA Organisatie

Vandaag geeft de SKA Organisatie het nieuwe officiële SKA science book, Advancing Astrophysics with the Square Kilometre Array uit. Het boek bevat het verslag van de SKA wetenschap conferentie in Giardini Naxos, Sicilië vorig jaar.

Het tweedelige boek bevat 135 hoofdstukken geschreven door 1213 auteurs van 31 verschillende nationaliteiten. Het boek bevat ongeveer 2000 pagina’s die vele gebieden van astrofysica dekken, van kosmologie tot de zoektocht naar het leven in het heelal.

“De publicatie van het nieuwe SKA wetenschappelijke boek is het resultaat van meer dan een jaar werk door het SKA wetenschappelijk team en de wetenschappelijke gemeenschap in het algemeen” zei Dr. Robert Braun, de SKA Science directeur. “Het is ook een geweldig bewijs dat de interesse in SKA toeneemt sinds de publicatie van het laatste boek 10 jaar geleden.”

Het laatste SKA science book, Science with the Square Kilometre Array, verscheen in 2004.

Het maakt niet uit hoe je de boeken meet, de SKA Wetenschap boeken zijn echt indrukwekkend! Maar het is de brede wetenschap in deze twee boeken die pas echt indrukwekkend is.” Zei Michael Garret, wetenschappelijk en algemeen directeur van ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie.

De hoofdstukken in het nieuwe SKA science boek weerspiegelen de grote diversiteit van de wetenschap die uitgevoerd gaat worden met SKA. Onder andere met, kosmologie en de studie van donkere materie en donkere energie, de zoektocht naar leven in het heelal door de studie van moleculen bij vorming van planetaire systemen en de zoektocht naar mogelijke radiosignalen van intelligente beschavingen; terugkijkend naar de kosmische dageraad, de eerste miljard jaar, van het heelal en het ontstaan van de eerste sterren om de distributie van waterstof te bestuderen; het in kaart brengen van de duizenden pulsars in ons melkwegstelsel; zoeken naar gravitatiegolven en het monitoren van de activiteit van de zon, maar ook samenwerkingen met andere belangrijke astronomische faciliteiten zoals ALMA, ELTs, LSST en de ondersteuning van wetenschap voor toekomstige ruimtemissies, zoals ESA’s Gaia en Euclid missies.

Een gelimiteerd aantal boeken zal verzonden worden naar wetenschappelijke en overheidsinstellingen. The digitale versie in PDF formaat kan via de SKA website via deze link gedownload worden. Losse hoofdstukken kunnen gedownload worden op de Proceedings of Science website.