Deelnemende landen

In de landen betrokken bij het ontwerp van de Square Kilometre Array woont 40% van de wereldbevolking – het SKA-project een wereldwijde onderneming.

Organisaties uit 10 landen zijn momenteel lid van de SKA Organisatie: Australië, Canada, China, India, Italië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zweden. Andere landen hebben interesse getoond in lidmaatschap van de SKA Organisatie en verwacht wordt dat het aantal lidstaten in de komende jaren zal toenemen.

 

SKA Map

Terwijl 10 landen lid zijn van de SKA Organisatie, hebben ongeveer 100 instituten en universiteiten uit 20 verschillende landen* meegedaan aan het ontwerp en de ontwikkeling van SKA. Veel van deze partijen zijn nu betrokken bij het gedetailleerde ontwerp van de telescoop. Hieronder een lijst met links naar de organisaties die formeel lid van de SKA organisatie zijn:

(* Behalve uit de lidstaten, betreft het organisaties uit Brazilië, Frankrijk, Japan, Malta, Zuid-Korea, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Verenigde Staten).

 

 

Also In this section