SKA Organisatie

De Square Kilometre Array (SKA) Organisatie is verantwoordelijk voor de coördinatie van de wereldwijde activiteiten binnen het SKA-project op het gebied van wetenschap, technologie, site evaluatie, de dagelijkse gang van zaken en publieksvoorlichting.

SKA building

The SKA Organisation Headquarters, at Jodrell Bank Observatory near Manchester, UK, and the Lovell Telescope in the background. Credit: SKA, R. Millenaar (ASTRON/SKA)

Over de SKA Organisatie (SKAO)

In 2012 werd één van de belangrijkste besluiten van het SKA-project genomen: de SKA zal op twee continenten worden gebouwd, Zuid-Afrika en Australië. Dit unieke project tart de komende tien jaar de grenzen van de technologie en de wetenschap. In 2013 verhuisde de SKA Organisatie naar een even unieke locatie, die de werkplek zal worden van een team dat de bouw, ontwerp en wetenschappelijke prestaties van deze baanbrekende telescoop zal beheren. Ten overstaan van een grote groep wereldwijde hoogwaardigheidsbekleders, wetenschappers en technologen opende de Britse minister voor Universiteiten en Wetenschap, David Willets, het internationale hoofdkantoor van de SKA.

Het SKA hoofdkwartier, in de nabijheid van en met uitzicht op de iconische Lovell Telescoop van het Jodrell Bank Observatorium bij Manchester (Engeland), zal de centrale plek zijn van het wereldwijde team dat de komende tien jaar de SKA, ‘s werelds grootste radiotelescoop, gaat bouwen. Het elegante en moderne gebouw, gesubsidieerd door de Universiteit van Manchester, is een state-of-the-art faciliteit, dat uiteindelijk de werkplek zal zijn van ruim zestig personeelsleden, inclusief gastwetenschappers en technologen. Het gebouw is ontworpen door architecten Fielden Clegg Bradley en gebouwd door John Turner Construction Group en gebruikt talrijke milieuvriendelijke oplossingen van Capita Symonds voor een zo laag mogelijke impact op het milieu. Door de grote glazen gevel komt natuurlijk licht naar binnen en de architectenteams hebben ervoor gezorgd dat de ventilatie, verlichting en verwarmingssystemen zo energiezuinig mogelijk zijn. Het kantoorgebouw voor de SKA Organisatie is in zes maanden gebouwd en is sinds november 2012 in gebruik, toen het team verhuisde van het Alan Turing-gebouw van de universiteit van Manchester. Voor het persbericht over de opening van het gebouw, klik hier.

 

 

Also In this section